Howe

The Barn

“From afar, it looks like a barn: a plain, antique structure of buttery Cotswold stone set in rolling fields outside a picture-perfect village in Gloucestershire. But drive down the lane, through the gates and around the building’s corner, and it’s something else entirely: an open-plan, glass-fronted contemporary home, with airy rooms laid out like a large-scale dollhouse, facing one of the U.K.’s few remaining wildflower meadows.” The New York Times

The decisions for this project were lead by the desire to restore what is natural to the interior to create an English countryside escape that is grounded by the history and original purpose of the building. Christopher used local materials and craftsmen for the timber and fine wrought iron handrail, even such details as the wooden door latch on the bathroom have been handcrafted.

He has filled the interior with an eclectic mix of the very best antiques and bespoke designs Made by Howe, ensuring every item brings comfort, integrity and relevance. A beautiful painted regency chest of drawers sit below a large 1950s Serge Mouille three-armed ceiling light in the bedroom, Swedish mid Century flat weave rugs bring bold colour to the space and an original Royère wrought iron standard lamp provides reading light over an antique battered leather armchair.